OrdetSmag og se
at Herren er god
Sl 34,9

Shafan
Dette siger Herren:
" ... spørg efter de gamle stier .. " Jer.6,16

Overvunden fristelse. Matt 4,1-11
Winrich Scheffbuch - Wer Jesus hat, hat das Leben

Så sagde Jesus til fristeren:” »Vig bort, Satan! For der står skrevet: ›Du skal tilbede Herren din Gud og tjene ham alene.‹ «”. Da forlod Djævelen ham.

Jesus diskuterede aldrig, om der var en djævel. Han trak masken bort fra hans ansigt. Jesu eneste våben i denne kamp var Guds ord, Bibelen.

Det er afskrækkende, at Djævelen råder over denne uindskrænkede magt. Stolt peger han på hele jordkloden:”Alt dette tilhører mig!” Og Jesus modsagde ham ikke. Hvordan kan man da undslippe hans herredømme. Hvor skal man flygte hen?

Der findes kun et sted i verden, hvor djævelen frivilligt har forladt feltet. Han veg for Jesus. Hos ham opnåede han intet. Store troskæmpere prøvede at kæmpe imod luskede fristelser. Det var Peter, der stod der midt om natten og græd fortvivlet, for ham, den stærke mand,brød alt sammen. Han svigtede i fristelsestimen. Før han overhovedet erkendte det. Hvem vil konkurrere med den dristige Peter?

Det er skræmmende, at alt kan blive til fristelse. Ofte var det kun ganske små ting. Mange omkom af simple bekymringer: Hvad skal vi spise?, Hvad skal vi drikke?, Hvad skal vi klæde os i? På grund af det har de givet afkald på lydighed mod Gud.

Man kan ikke engang kæmpe mod fristelser. Så svage er vi. Men Jesus har kæmpet for os og sejret. Han strækker sin stærke hånd imod os. Den holder. Du skal se væk fra den skræmmende afgrund, for ikke at blive svimmel og altid bare se på ham. Han fører os igennem, så vi kan holde det ud.

De tusinde stemmer, der invaderer os hver dag, kan ikke længere høres. Vores blik hviler på Jesus. Vores ører hører Hans Ord. Vi går midt igennem alle fristelser. Intet kan trække os væk. Vi har alt, alt i dig, Herre Jesus Kristus

( Andagt nr.367 af Winrich Scheffbuch -  Wer Jesus hat, hat das Leben - Hänssler-Verlag Neuhausen bei Stuttgart 1977 - på Sermon-online - med forfaterens tilladelse  Shafan 25-08-23)

Bibelsk Tro
Bibelsk Tro nr. 5 2023

Syng om korset
Det er farlig å lage en følelse og en stemning. Det skjer lett når vi legger opp til spesielle lovsangskvelder.
Hans Erik Nissen

Vekkelse uten motstand Historiske vekkelser var gjerne forbundet med stor motstand. Forkynnere ble ikke sjelden anklaget for å ødelegge forsamlingene, da mange som gikk under kristennavnet kom i stor åndelig nød.
Per Bergene Holm

Lov og evangeliet i anfektelse Selve løsningen for Job lå ikke i at Herren forklarte ham alt som var gåtefullt. Nei, det var det at Herren talte til ham og tok seg av ham, som var hovedsaken.
Guttorm Raen
Nyt Livs bNyt Liv 23/2lad 2023-nr.2 - PDF format.

Nej til frihed- - Ingen kristen kan bevillige de andre frihed til at mene, hvad de synes, er rigtigt i en sag, hvor vedkommende selv ud fra Guds ord er overbevist om sandheden. -   
Hans Erik Nissen

Et evigt ord i en foranderlig verden
  -- Det ord, som samler al tro om det slagtede Lam, og som ærer ham med sine sejrssalmer, dét er Guds evige ord, sejrsordet.
Frank Jacobsen

Guds ord -  Det, der sker, når Ånden lukker Ordet op for os, forklares i sangene ofte med billeder, der har at gøre med liv, lys, varme og ild.
Henrik Gren Hansen
Bibelsk Tro
Bibelsk Tro nr. 4 2023

En jubilant med de største løfter
Fra Sion skal redningsmannen komme. Han skal rydde bort ugudelighet fra Jakob.
Eivind Gjerde

Trengselen – velsignelsens kongevei - (På Shafan)
Alt i dit liv, som binder dig stærkere til Jesus, er medgang, selv om det umiddelbart kan opleves som modgang.
Hans Erik Nissen

Bønnens Ånd  - (På Shafan)
Men Ånden selv går i forbønn for oss med usigelige sukk. Denne bønnetjeneste utfører Ånden fra hjertetemplets bolig.
Asbjørn Aavik
Bibelsk Tro
Bibelsk Tro nr. 3 2022

Den Hellige Ånds innsegl
Uten Den Hellige Ånd kan ingen bli en kristen. Heller ikke kan noen være en kristen uten å eie Den Hellige Ånd.
Hans Erik Nissen

Pinsehøytiden – Men Jesus forlot vår jord for å ta sete ved Faderens høyre hånd og gjøre sin frelse gjeldende i himmelen.
Per Bergene Holm

Hva mener Herren med dette budskapet til oss: Bli fylt av Ånden?  - Å bli fylt av Ånden har noe med opprydding å gjøre, har noe med nedriving av vegger å bestille.
Asbjørn Aavik